Gündem ‘Google ile telif görüşmesi haziranda’

‘Google ile telif görüşmesi haziranda’

19.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, haberin de bir sanat ve kültür eseri sayılarak, telifinin ödenmesini içeren dijital telif konusunda süreci hızlandırmak istediklerini söyleyerek, “Çarşamba günü (22 Mayıs) hem Rekabet Kurumu’nun uzmanları hem de Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Bey, sonraki hafta da Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu komisyonumuza gelecek” dedi.

‘Google ile telif görüşmesi haziranda’

Yayman CNN Türk yayınında, dijital telif yasası ve sosyal medya platformlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Emek hırsızlığını önlemek istiyoruz” diyen Yayman, dijital telif konusunda yoğun bir talebin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yayman, haziran ayı içerisinde Google temsilcilerinin komisyona geleceği “müjdesini” vererek, “Gelecekler Meclis komisyonumuzla bu konuda bir iş birliği yapacağız. Çalışmaları yakından takip edeceğiz. Google Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Kanada’da haberi bir telif eseri olarak saydı ve buna uygun olarak bir ücret ödeme tavrını geliştirdi. Aynı tutumun Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Çifte standart kabul etmiyoruz” dedi. Yayman, TikTok’a yönelik ciddi tepkilerin olduğunu aktarırken de, “Bu Tiktok meselesi artık Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi haline geldi” dedi.