Dünya Rus Orlan-10 hurdalıktan çıktı! Sosyal medyada belirdi, şok görüntü

Rus Orlan-10 hurdalıktan çıktı! Sosyal medyada belirdi, şok görüntü

30.04.2024 - 10:16 | Son Güncellenme:

Liman şehri Odessa, gece düzenlenen kanlı saldırının bilançosuyla uyandı. Sosyal medyada dolaşıma giren fotoğraf ise görenleri hayrete düşürdü. Rus ordusunun son model drone'larından biri hurdalıktan çıktı.

Rus Orlan-10 hurdalıktan çıktı Sosyal medyada belirdi, şok görüntü

Ukrayna'nın Odessa kenti, gece saatlerinde düzenlenen ölümcül balistik füze saldırısıyla sarsıldı. Ukraynalı askeri yetkililer, liman şehri Odessa'ya düzenlenen saldırının ilk araştırmalara göre, misket bombasıyla donatılmış bir balistik füzeyle gerçekleştirildiği düşünüyor.

Haberin Devamı

'HARRY POTTER SARAYI'NDA YANGIN

Rus Orlan-10 hurdalıktan çıktı Sosyal medyada belirdi, şok görüntü

Bombardıman sonucu yerel halkın 'Harry Potter sarayı' dediği Odessa Hukuk Akademisi Öğrenci Sarayı'nda yangın çıktı. Kanlı saldırıda en az beş kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin saldırının tetiklediği felç sebebiyle yaşamını yitirdiği de gelen bilgiler arasında. 

23 yaralının tedavisi ise sürüyor. Sekizinin durumunun ciddi, aralarında dört yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu dördünün durumunun ise son derece ciddi olduğu kaydediliyor.

Rusya'nın batısında kalan Tambov bölgesi ise, şaşırtan bir olaya sahne oldu. Geçtiğimiz saatlerde, sosyal medyada dolaşıma giren fotoğraf görenleri şok etti. Buna göre ülkedeki Romanlar, bir Rus Orlan-10 drone'unu adi bir 'metal parçası' zannederek hurda toplama alanına getirdi.

Haberin Devamı

Moscow Times gazetesinin haberine göre, karşılarında drone'u gören işçiler polisi ve mühendisleri arayarak durumu bildirdi. Kolluk kuvvetleri, drone'un Romanların eline nasıl geçtiğine dair soruşturma başlattı.

'ÇİÇEKLER YERİNE İHA'YA RASTLAYABİLİRSİNİZ'

Rus Orlan-10 hurdalıktan çıktı Sosyal medyada belirdi, şok görüntü

Orlan-10, St. Petersburg'daki Özel Teknoloji Merkezi (STC) tarafından geliştirilen ve üretilen en son Rus drone'u olarak biliniyor. Drone, keşif ve gözetleme amaçlı tasarlandı. Çeşitli savaş araçlarının vuracağı hedefleri iletebiliyor ayrıca topçu ateşi ve elektronik harbi ayarlamak için de kullanılabiliyor. Orlan-10 ayrıca, Rus ordusu tarafından kullanılan en büyük yerli drone.

Karların erimesinin ardından Moskova bölgesi ormanlarında 10'a yakın drone'un bulunduğu söyleyerek, Rusya Savunma Bakanlığı halkı 'uyanık olmaya' çağırdı. Açıklamada şöyle yazıldı: 

"Açık havada vakit geçirmeyi sevenleri hoş olmayan sürprizler bekleyebilir: Karların erimesiyle ilk çiçekler yerine, bir İHA'ya rastlayabilirsiniz. Bu kuşlar, büyük ihtimalle, elektronik harpte düşürülmüştür."

Yazarlar