Ekonomi Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve memur emeklilerinin zam oranı netleşiyor

Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve memur emeklilerinin zam oranı netleşiyor

03.05.2024 - 10:06 | Son Güncellenme:

TÜİK'in nisan ayı enflasyon oranlarını aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak açıklamasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşmiş oldu. İşte detaylar...

Emekli ve memur zammı 2024 hesaplamaları, temmuz ayı yaklaşırken başladı. Temmuz ayı için belirlenecek olan memur maaş zammı, toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak. Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

MEMUR VE EMEKLİNİN GÖZÜ BU RAKAMLARDA

Dört aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşmeye başladı. Yılda iki kez enflasyon farkına bağlı olarak zam alan memur ve emekliler, 2024 yılının dördüncü ay enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte şimdiden temmuzda alacakları zamları hesaplamaya başladı.

NİSAN VERİSİYLE 4 AYLIK ORAN NETLEŞTİ 

Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. Verilere göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti.

MEMUR EMEKLİSİ İÇİN ORAN FARKLI

Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 18,72 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 13,5 olarak hesaplandı.

Haberin Devamı

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacaklar. İlk 6 ayı değerlendirecek olursak yüzde 25 civarında bir enflasyon farkı oluşacağını değerlendiriyoruz. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25’lik bir zam alacaklardır. Buna yüzde 5’lik bir refah payı yapılacağını, toplamda yüzde 30 oranında zam yapılacağını değerlendiriyorum.

Memur emeklilerine ise yüzde 20 oranında zam yapılacağını değerlendiriyoruz. Ancak memur maaşları değil de memur emeklilerinin maaşları SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranına tamamlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması ile birlikte zamlar eşitlenebilir.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Enflasyonun üzerinde refah payı yapılacağını öngörüyorum. Emekliler enflasyonu en fazla hisseden kesimdir. 5 puanlık refah payı artışı ile birlikte yüzde 30’lar seviyesinde artış olmasını bekliyorum."