Gündem Emekliler için el ele vereceğiz

Emekliler için el ele vereceğiz

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmelere işaret eden Özel “Cumhurbaşkanı’mıza da söyledim, Devlet Bey’e de söyledim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız” dedi.

Emekliler için el ele vereceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Kütahya’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Partisinin il başkanlığına geçen Özel’i CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile partililer karşıladı. Parti önünde toplanan kalabalık için güvenlik tedbiri olarak polis bariyerleri konulduğunu gören Özel, bariyerlerin kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

74 yıl sonra kazanıldı

Emekliye, esnafa, çiftçilere ve üreticilere destek vereceklerini kaydeden Özel, ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk gibi davranacaklarını söyledi. Köylüyü yeniden milletin efendisi konumuna getirmek istediklerini söyleyen Özel, “Emekliyi açlığa mahkum edenlere, esnafı kredi borçları karşısında perişan edenlere, çiftçiyi desteklemesiz bırakıp, ürününü tarlada dalda bırakıp yoksulluğa itenlere, çay üreticisine de buğday üreticisine de afyon üreticisine de üzümcüye de narenciye üretene de hayvancılıkla uğraşana da sahip çıkacağız. ‘Köylü milletin efendisidir’ diyeceğiz, yeniden efendi yapacağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti ziyaretinin ardından Kütahya’da 74 yıl sonra ilk kez CHP adayının kazandığı Belediye Başkanlığı binasına geçti. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi makamında ziyaret eden Özel, “Çoklu bir yarıştan seçilmiş bir belediye başkanı olarak Eyüp Kahveci hepimizi gururlandırdı, onurlandırdı” dedi.

Haberin Devamı

‘Sokaktan korkmayacağız’

Öğretmenlerin atama talepleri konusunu gündemde tutmayı sürdüreceklerini bildiren Özel, bunun için 18 Mayıs’ta saat 13.00’te İstanbul’da Saraçhane Meydanı’nda olacaklarını belirtti. Özel, “Anayasal hakları geri alacağız. Sokaklardan korkmayacağız. Taksim’i geri alacağız. İstiklal Caddesi’ni geri alacağız. Kızılay’ı geri alacağız. Gösteri hakkını, protesto hakkını, toplanma hakkını geri alacağız” değerlendirmesini yaptı.

Emekli maaşlarına değinen Özel, “Cumhurbaşkanı’mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey’e de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız.” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan’da düzenlenecek Büyük Emekli Mitingi’ne davet ettiklerini hatırlatarak “Kim hak arıyorsa yanında olacağız. Gün gelecek emeklilerle gün gelecek öğretmenlerle gün gelecek çiftçilerle gün gelecek esnafla gün gelecek vergide adalet mitinginde meydanlarda hep beraber olacağız” görüşünü aktardı.

Haberin Devamı

Özel’e hediye çini vazo

Kütahya Belediye Başkanlığı Şeref Defteri’ni imzalayan Özel’e Belediye Başkanı Eyüp Kahveci tarafından kentin meşhur çini vazosu hediye edildi. Özel, Kütahya programının ardından kentten ayrıldı.